28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Bramborový salát

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
cibule 1 ks
mrkev s hráškem ve skle 330g 1 ks
sladkokyselé okurky 6 ks
majonéza 250 g
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na kostičky a přidáme najemno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek s mrkví (přecedíme), nadrobno nakrájené kyselé okurky, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a majonézu podle potřeby. Všechno opatrně promícháme a necháme nejlépe do druhého dne odležet.


 


RECEPTY

Růžičková kapusta po indicku

Postup: Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v... zobrazit recept

RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...